Delonghi Espressor manual De Longhi La Specialista Opera Cold Brew EC9555.M, 2 L, 1550W, 19 bar, Argintiu
Delonghi Espressor manual De Longhi La Specialista Opera Cold Brew EC9555.M, 2 L, 1550W, 19 bar, Argintiu

Delonghi Espressor manual De Longhi La Specialista Opera Cold Brew EC9555.M, 2 L, 1550W, 19 bar, Argintiu

RON 4493.99

In stoc

Acest produs este publicat la data de 23-03-2025: 10:03 si vandut de Dwyn. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.

O simfonie a cafelei, bazata pe stiinta.

Asemeni unui dirijor de orchestra, care determina toti muzicienii sa cante ca un intreg, La Specialista Opera echipat cu tehnologia de extractie la rece ofera echilibrul perfect intre stiinta cafelei si arta texturarii laptelui. Ofera rezultate excelente, indiferent de tipul de boabe, dar si textura ideala a spumei de lapte, La Specialista Opera te ajuta sa devii specialist atat in procesul de preparare a cafelei, cat si in cel de spumare a laptelui.

Tehnologia de ultima generatie pentru prepararea cafelei este incorporata intr-un design elegant, inspirat de espressoarele profesionale si ilustreaza perfect maiestria unui barista.

Modul in care boabele sunt rasnite, preinfuzia dinamica, stabilitatea termica precisa pentru preparare si cele 3 setari de temperatura pentru procesul de infuzare, surprind si elibereaza intreaga aroma a boabelor de cafea preferate, pentru ca rezultatul din ceasca sa fie unul perfect, de fiecare data.

La Specialista Opera dispune de 5 retete presetate si buton destinat pentru apa calda.

Bauturi calde: Espresso, Coffee, Americano, apa calda

Bauturi reci: Espresso Cool, Cold Brew 

Tehnologia Cold Extraction

Tehnologia Cold Extraction iti permite sa prepari o bautura racoritoare Cold Brew in mai putin de 5 minute si sa experimentezi Espresso Cool exclusivist de la De’Longhi, excelent pentru prepararea cocktailurilor.

O reteta De’Longhi noua si unica, cu crema fina si note dulci.

Pentru reteta Espresso Cool recomandam setarea rasnitei pe una din pozitiile 3, 4, 5 sau 6 si adaugarea unui cub de gheata in pahar.

Cantitatea de bautura pentru doza single este de aprox. 40ml si aprox. 80ml pentru doza double.

Pentru preparare este folosita apa la temperatura ambientala, aprox. 20°C si o presiune de 9 bar, cu preinfuzie.

   

Prepararea retetei Cold Brew este acum posibila in mai putin de 5 minute, chiar la tine acasa. 

Tehnologia exclusiva de extractie la rece transforma 

boabele tale preferate, rasnindu-le si presandu-le automat, iar apoi infuzand pudra de cafea cu apa la temperatura camerei la presiune foarte scazuta si extragand toate nuantele de aroma ale cafelei preferate intr-o ceasca perfecta de Cold Brew. 

Pentru reteta Cold Brew recomandam setarea rasnitei pe una din pozitiile 4, 5 sau 6 si adaugarea in pahar a 3 cuburi de gheata.

Cantitatea de bautura pentru doza single este de aprox. 110ml si aprox. 180ml pentru doza double.

Pentru preparare este folosita apa la temperatura ambientala, aprox. 20°C si o presiune minima, fara preinfuzie.

Cold Brew reprezinta o baza excelenta pentru cocktailuri si retete creative racoritoare.

   

Grinding Technology

Macinarea precisa este esentiala pentru prepararea bauturilor pe baza de espresso, pentru a asigura cel mai bun rezultat de fiecare data. 

Boabele proaspat rasnite elibereaza o aroma bogata si cea mai mare cantitate de CO2 permitand sa prepari un espresso cu o crema mai densa. Este important sa te asiguri ca rasnita este setata la dimensiunea potrivita pentru macinare: particulele prea fine vor rezulta intr-un shot lent, supra-extras cu un gust amar si ars, in timp ce particulele prea grosiere vor rezulta intr-un shot sub-extras, slab, apos si cu gust acru.

   

Rasnita din otel inoxidabil cu 15 setari

Nivelurile de macinare ale espressorului La Specialista Opera pornesc de la 1 (foarte fin) pana la 15 (grosier) si au fost definite pentru a produce pudra de dimensiune optima, pentru ca tu sa te bucuri de cea mai buna aroma, in functie de tipul de boabe de cafea pe care le-ai ales. De fapt, fiecare tip de boabe de cafea se comporta diferit la macinare din cauza densitatilor diferite.

La Specialista Maestro este echipat cu 4 filtre (2 filtre pentru cantitati diferite de pudra de cafea si 2 filtre dedicate retetei Espresso Cool).

Filtrul pentru 1 ceasca permite o cantitate de pana la 12g de pudra de cafea si este potrivit pentru un espresso simplu sau o cafea lunga.

Filtrul pentru 2 cesti permite o cantitate de pana la 20g de pudra de cafea si este potrivit pentru doua cesti de cafea, o cafea dubla si cu aroma puternica pentru o ceasca mai mare sau pentru utilizarea unor boabe de cafea cu un grad usor de prajire.

Seteaza doza potrivita de cafea rotind selectorul de dozare in etape, incepand de la cantitatea minima pana cand ai atins semnul indicat in interiorul filtrului.

Daca esti pasionat de cafea, acestea sunt optiunea preferata, deoarece permit un control mai mare al extractiei, iar rezultatul este o bautura cu corp plin si care cuprinde toate aromele boabelor de cafea.

 

Smart Tamping Station

 

Presarea corecta a dozei de cafea este esentiala pentru o extractie optima a cafelei. 

 

Sistemul “Smart Tamping” asigura efectuarea acestui procedeu uniform si usor; trebuie doar sa apesi maneta si espressorul va aplica presiunea corecta asupra pudrei de cafea. Presiunea ideala este de 15-20 kg, in functie de filtrul utilizat.

   

Active Temperature Control

 

Extractia perfecta a cafelei are nevoie de o temperatura de infuzie stabila.  

Tehnologia “Active Temperature Control” mentine temperatura apei pe parcursul intregului proces de preparare a cafelei, pentru a garanta o extractie optima si un rezultat ideal.

 

Fiecare tip de cafea are nevoie de o temperatura dedicata pentru a extrage cele mai bune arome. Cele 3 profiluri de temperatura oferite de La Specialista Opera permit alegerea temperaturii ideale a apei utilizate in procesul de infuzare, in functie de boabele de cafea alese. Temperatura selectata ramane stabila in timpul procesului de preparare pentru o extractie optima a cafelei.

Sortimentele de boabe de cafea, precum si culorile de prajire necesita propria setare de temperatura specifica pentru cea mai buna extragere. De exemplu, o temperatura mai scazuta este adesea preferat in cazul boabele de cafea Robusta si mai putin pentru boabele de cafea Arabica. Acelasi lucru se aplica si boabelor cu o culoare de prajire mai intensa sau boabelor proaspat prajite fata de cele degajate in timp.

Cele 3 setari de temperatura corespund unui interval de temperaturi cuprins intre  92° si 96°C.

Acestea sunt temperaturile apei din interiorul thermoblock-ului si sunt diferite de temperatura bauturii sau de temperatura masurata atunci cand bautura curge din portafiltru.

Preinfuzie Dinamica:

Preinfuzia este dinamica deoarece durata acestui procedeu este adaptata la densitatea dozei de cafea, pentru a se asigura ca intreaga suprafata este umeda si uniforma. Acest lucru contribuie la realizarea unei extractii perfecte, de fiecare data.

Spumare manuala a laptelui cu sistemul My LatteArt 

Pentru Latte Art, textura de microspuma si temperatura sunt doua elemente care, atunci cand se combina, au un rol esential in obtinerea rezultatului dorit.

Pentru o experienta barista completa, puteti spuma manual laptele folosind distribuitorul de aburi My LatteArt.

Cu ajutorul acestui sistem este foarte usor de obtinut o spuma catifelata si densa pentru bauturile pe baza de lapte sau o spuma fina si consistenta potrivita pentru latte art.

 Pentru prepararea laptelui, temperatura este un element crucial, atat la inceputul cat si la finalul procesului.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a asigura un timp corect de texturare este sa folosesti lapte proaspat si rece din frigider.

Temperatura finala este, de asemenea, foarte importanta: cand laptele depaseste 65-70 °C, grasimile pe care le contine acesta incep sa se separe si acest lucru duce la pierderea texturii, dar si la acrirea aromei cafelei.

Inaltimea cestilor si a paharelor

La Specialista Opera permite prepararea bauturilor preferate in pahare si cesti cu o inaltime de pana la 12 cm.

Dispune, de asemenea, de un suport pliabil pentru cesti si pahare mici, potrivite pentru espresso, de pana la 8 cm inaltime. Acest lucru permite ca livrarea cafelei sa fie mai aproape de ceasca, iar crema bauturilor pe baza de cafea sa fie consistenta.

   

Accesorii incluse in pachet

 

Portafiltrul cu 4 filtre (2 presurizate si 2 nepresurizate)

Cana pentru spumarea laptelui cu o capacitate de 350 ml

Perie de curatare

Sfere anticalcar

Banda test pentru duritatea apei

Ac de curatare pentru duza de aburi

Accesoriu pentru decalcifiere

 Sfaturi pentru curatarea si intretinerea espressorului

Pentru a prelungi durata de viata a espressorului si a obtine un gust perfect de fiecare data, recomandam folosirea accesoriilor De’Longhi pentru curatare si ingrijire.

Decalcifierea, efectuata ori de cate ori este solicitata de espressor, este esentiala. Decalcifiantul EcoDecalk este puternic, rapid, ecologic si contine doar ingrediente naturale. 

Pentru procesul de decalcifiere, adaugati 100 ml de solutie EcoDecalk in rezervorul de apa, completati cu apa rece, proaspata si urmati instructiunile indicate in manualul de utilizare.

Sferele anticalcar sunt compatibile cu orice espressor prevazut cu rezervor de apa si sunt concepute pentru a preveni si a impiedica depunerile de calcar de-a lungul timpului. Sferele anticalcar prelungesc durata de viata a espressoarelor si in acelasi timp, asigura un rezultat de calitate in ceasca.

Recomandam inlocuirea sferelor la un interval de 3 luni.

Nota clientilor

1

    Acest produs nu a primit inca nici o nota. Fii primul care publica o nota si un comentariu daca l-ai cumparat deja.

Da-i o nota: